پورموید, علیرضا, رحمتی, رضا, برخورداری, هوشنگ. (1396). آنالیز تولید آنتروپی موضعی برای یک آب شیرینکن خورشیدی شیبدار یک طرفه (بررسی عددی). مکانیک سازه ها و شاره ها, 7(4), 279-291. doi: 10.22044/jsfm.2017.5914.2419
علیرضا پورموید; رضا رحمتی; هوشنگ برخورداری. "آنالیز تولید آنتروپی موضعی برای یک آب شیرینکن خورشیدی شیبدار یک طرفه (بررسی عددی)". مکانیک سازه ها و شاره ها, 7, 4, 1396, 279-291. doi: 10.22044/jsfm.2017.5914.2419
پورموید, علیرضا, رحمتی, رضا, برخورداری, هوشنگ. (1396). 'آنالیز تولید آنتروپی موضعی برای یک آب شیرینکن خورشیدی شیبدار یک طرفه (بررسی عددی)', مکانیک سازه ها و شاره ها, 7(4), pp. 279-291. doi: 10.22044/jsfm.2017.5914.2419
پورموید, علیرضا, رحمتی, رضا, برخورداری, هوشنگ. آنالیز تولید آنتروپی موضعی برای یک آب شیرینکن خورشیدی شیبدار یک طرفه (بررسی عددی). مکانیک سازه ها و شاره ها, 1396; 7(4): 279-291. doi: 10.22044/jsfm.2017.5914.2419
آنالیز تولید آنتروپی موضعی برای یک آب شیرینکن خورشیدی شیبدار یک طرفه (بررسی عددی)
1مربی، عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک، دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص)، تهران
2مدرس، دانشکده مکانیک، دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص)، تهران
چکیده
در این پژوهش، تولید آنتروپی بهصورت موضعی درون یک آبشیرینکن خورشیدی شیبدار یک طرفه بهوسیله روش دینامیک سیالات محاسباتی جهت بهبود عملکرد این وسیله محاسبه شد. جهت اطمینان از روش عددی، نتایج بهدست آمده با این روش، با نتایج تجربی بهدست آمده بر روی یک آب-شیرینکن واقعی مقایسه شدند. تأثیرات نسبت ابعاد (نسبت طول آبشیرینکن به متوسط ارتفاع آن) و تغییر در دماهای شیشه و سطح آب درون آب-شیرینکن بر روی انواع تولیدات آنتروپی شامل آنتروپیهای اصطکاکی، حرارتی و غلظتی بررسی گردیدند. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان می-دهند که انواع مختلف تولیدات آنتروپی شامل اصطکاکی، حرارتی و غلظتی با افزایش دماهای سطوح شیشه و آب و افزایش نسبت ابعاد آبشیرینکن افزایش مییابند. همچنین نتایج نشان داد که نسبت ابعاد یک پارامتر موثر در تعیین عملکرد آبشیرینکن خورشیدی میباشد، زیرا این پارامتر تعیین-کننده فاصله بین سطوح تبخیر (سطح آب) و چگالش (سطح شیشه) است. بهعلاوه این پارامتر تعیینکننده زمان انتقال بخار از سطح تبخیر به سطح شیشه میباشد. نواحی نزدیک سطوح شیشه و آب درون آبشیرینکن نسبت به مرکز آن، نواحی مستعدتری برای تولید آنتروپی و بازگشتناپذیری میباشند. در نهایت ملاحظه گردید که آنتروپی حرارتی در تمامی موارد نسبت به دو نوع دیگر آنتروپی غالب میباشد.